zondag, december 21, 2008

Verstekelingen

We zijn weer terug in Zweden!
Een goede reis gehad, al verliep het iets anders dan gepland.
We hadden een ander boottochtje geboekt. Gewoonlijk nemen we de route Putgarden-Rödby en de tunnel-brug verbinding Kopenhagen naar Malmö.
Nu wilden we eens de boot naar Trelleborg nemen. We reden dus naar Rostock (gunstiger qua tijd dan vanaf Travemunde) en kregen na aanmelden met het reserveringsnummer ons ticket.
We konden ons vervolgens opstellen. We werden bij het oprijden direct gewenkt door de medewerkers daar en naar onze boot gedirigeerd. We waren nog maar net aan boord en de boot begon al te varen! Dat was vreemd want onze afgang was voor veel later gepland. Wij waren juist erg vroeg. Langzaam kregen we een benauwend gevoel ...... Na enig zoeken kwamen we een bemanningslid tegen en wat bleek ..... We zaten in de verkeerde boot! (Als verstekelingen en wisten niet eens waar naar toe!) We gingen nu naar Gedser in Denemarken. Zo'n boot houd je natuurlijk niet meer tegen, dus zat er niets anders op dan maar gewoon mee te varen.
In Gedser aangekomen heb ik het probleem bij de terminalmedewerkers uitgelegd en ter kompensatie konden we het pontje Helsingor-Helsingborg nemen.
Uiteidelijk kwamen we toch in Zweden maar dan via een andere route ......

In Zweden miezerde het een groot deel van zaterdag maar bij aankomst was het redelijk droog.
Het huis was kil en klam dus snel de houtkachel op de bovenverdieping aan en het een beetje aangenaam gestookt. Beneden valt nauwelijks warm te stoken omdat de vloer eruit ligt. Dat gaan we dus ook maar niet proberen en blijven 's avonds zoveel mogelijk op de bovenverdieping.

Zondag hebben we de auto uitgeladen en van een prachtig zonnige dag genoten.
De temperatuur lag net boven het vriespunt. Ook weer wat werk aan het pad gedaan. Hier en daar de afwateringsgeultjes vrij van bladeren en bagger gemaakt en wat moddersporen met puin gevuld. Eind van de middag een lekkere wandeling in het bos gemaakt met weer een prachtigee zonsondergang.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ach , jullie zijn avontuurlijk aangelegd , dus is het gewoon weer eens wat anders . uiteindelijk is alles weer goed gekomen en zijn we blij dat jullie aangekomen zijn .
Groetjes Pama .

Anoniem zei

Inge gefeliciteerd met je verjaardag en Hans ook natuurlijk.We nemen er wel een gebakje op.

Groeten Pa en Ma v.d.Born.

Anoniem zei

Inge gefeliciteerd!

Och god jul på er!

Een gezellige kerst!

N+O+T+M