maandag, januari 22, 2007

Eindelijk winter!

Het is eindelijk gebeurd!
Waar al die Zweden op zaten te wachten......
Het is gaan vriezen en er ligt een lief laagje sneeuw.
Het begon zaterdag toen het voor het eerst de hele dag niet meer boven nul graden werd.
Ben toen nog aan het werk geweest en omstreeks 15:00 uur begon het zachtjes te sneeuwen. Binnen een paar uur lag er zo'n 3 cm.
In de loop van de nacht is de temperatuur echter weer omhoog gegaan tot 5 graden waardoor er 's ochtends bijna niets meer lag!
Gelukkig begon het zondag rond het middag uur weer te sneeuwen en dat ligt er nu nog.
Voor morgen is verwachting dat de temperatuur niet boven de -8 a -10 graden zal komen met een strak blauwe lucht en zonnetje!

Bijzonder ontmoetingen de afgelopen week:
Een hele mooie grote vos die redelijk dichtbij in de berm bleef zitten toen ik langs reed.
Een stuk of zeven spelende en dartelende reeen in het veldje naast het bos waar wij aan het werk waren. En een ree gezien die bijna wit was! Een albino misschien?

De wegen zijn door de sneeuwval, de dooi, het weer opvriezen en nog meer sneeuw erover, lokaal wel erg glad. Moest vandaag ook nog de caravan op sleeptouw nemen. Gaat best maar wel met een erg rustig tempo!

Moet in de bibliotheek ook tijd reserveren voor de computer. Kan hier echt geen foto's uploaden. Da's wel balen!

Laatste nieuws:
Malin (vriendin van Andreas) is gisteren naar het ziekehuis gegaan. Haar vliezen zijn gebroken en het zal dus niet lang meer duren .......

2 opmerkingen:

Unknown zei

Hier is het nu 19.16 uur en min 19 graden en er ligt nog sneeuw van van het weekend... zie mijn b-spot voor plaatjes van het weekend... ga nu weer choppers kijken! Vi ses!

ries zei

Fijn weer wat van je te horen . Sneeuw hebben ze ons ook een beetje belooft , maar eerst moet het nog gaan vriezen . Het gaat hier goed met ons , geniet maar lekker van de winter . Groetjes Pama .